درآمدی بر اقدامات اجرایی موسسه توسعه آموزشی پژوهشی سینا
درآمدی بر اقدامات اجرایی موسسه توسعه آموزشی پژوهشی سینا
دکتر منصور حکیم الهی؛ مدیرعامل مؤسسه توسعه آموزشی-پژوهشی سینا
منصور حکیم الهی در گفتگو با مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی مؤسسه دانشمند به تشریح اقدامات انجام شده در مؤسسه توسعه آموزشی-پژوهشی سینا پرداخت.
وی به تاریخ تأسیس این مؤسسه در سال 1367 اشاره و افزود این مؤسسه متعلق به وزارت صمت بوده که بعداً به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی منتقل شده است. موسسه توسعه آموزشی پژوهشی سینا به عنوان بازوی آموزش و پژوهش در بدنه بنیاد مستضعفان در سه حوزه آموزش های دانشگاهی و بلندمدت، آموزشهای سازمانی و کوتاه مدت و حوزه مشاوره و پژوهش فعالیت میکند.
وی افزود: در بخش آموزشگاه های دانشگاهی، امروز دو دانشگاه علمی کاربردی داریم، اولی دانشگاه علمی-کاربردی سینا (تهران) که ۴۰ رشته و 1۴۰۰ نفر دانشجو دارد و دومی واحد علمی-کاربردی سینا (مشهد) که ۱۴ رشته و ۶۰۰ دانشجو دارد. رشته های تحصیلی بر اساس نیازهای گروه بنیاد شناسایی و پذیرش انجام می گیرد.
در ادامه افزود: بیش از 200 نفر از اساتید خبره در این دانشگاه تدریس میکنند که البته عموماً به عنوان حقالتدریس از ایشان بهرهمند میشویم. همچنین دانشجویان نخبه دانشگاه را به شرکتهای گروه بنیاد معرفی و از ایشان استفاده میشود.
حکیم الهی ادامه داد: یک واحد کوتاه مدت داریم که در آن تمرکزمان بر روی آموزشهای سازمانی و عمده فعالیت این حوزه در گروه بنیاد می باشد، البته با نهادها و ارگان های دیگر هم همکاری داریم. دقیق تر بگویم حجم همکاریهای واحد کوتاه مدت مؤسسه حدود۳۰ درصد خارج از بنیاد و ۷۰ درصد در گروه بنیاد می باشد. در این واحد کوتاه مدت به دنبال ارتقاء کیفیت سرمایه انسانی گروه بنیاد از طریق آموزشهای مهارتی ضمن خدمت می باشیم.
وی افزود: همانگونه که میدانید یکی از کارهای بزرگی که در بنیاد شکل گرفته شناسایی و آموزش نخبگان درون گروه بنیاد میباشد. به ایشان جوانان مستعد میگوییم و خوشبختانه ارتباطی پویا با این عزیزان در مؤسسه وجود دارد. در حقیقت یکی از افتخارات ما این است که این موسسه همچون نخ یک تسبیح است که مهره های آن جوانان نخبه بنیاد هستند.
در ادامه گفت: در بخش سوم کاری این موسسه که واحد پژوهش و مشاوره نام دارد، کارهای مختلفی صورت گرفته است که از آن جمله می توان به طرح سینا کارت آموزش اشاره نمود. در این طرح امکان خرید ملزومات آموزشی با تخفیف ویژه برای دارندگان این کارت وجود دارد.
طرحی مهمی که در این حوزه وجود دارد، طرح امام رضا (علیه السلام) است که تصمیم داریم این طرح را مشترک با بنیاد علوی انجام دهیم. در واقع این طرح همان افزایش شغل دورکاری در کشور عزیزمان ایران می باشد. بدین منظور که برای مثال فردی که در مناطق محروم است و لیسانس روانشناسی دارد می تواند از همان منطقه در قالب بستر دورکاری بنیاد علوی به افراد در نقاط دیگرکشور مشاوره بدهد و درآمد کسب کند. ما علاوه بر طراحی این طرح به آموزش خدمت دهندگان در سامانه دورکاری علوی می پردازیم
قابل ذکر است که کار دیگری انجام گردیده و آن بستر سازی مرکز رشد سینا می باشد که از طریق تفاهم با یکی از ستاد های معاونت علمی ریاست جمهوری به فضل خدا به زودی راه اندازی می شود.
وی با اشاره به برنامههای آینده موسسه افزود: بنا داریم که پژوهشکده سینا را راه اندازی نمائیم. تفاوت این پژوهشکده با شبکه تحقیق و توسعه دانشمند در این است که ما از جوانان نخبه که در گروه بنیاد شاغل هستند و ایده و خلاقیتی دارند دعوت میکنیم که در کارگروههای مربوطه حضور یابند و این ایده ها را بررسی و اگر عملیاتی باشد با شرکتها در راستای افزایش بهرهوری ایشان، همکاری و پیاده سازی مینمائیم.
همچنین میخواهیم کانون شایستگی سینا را راه اندازی کنیم.ما معتقدیم از طریق این کانون می توانیم عدالت در جاشنین پروری و ارتقاء کارکنان گروه را به همراه داشته باشیم.
ما تصمیم داریم در سینا یک دانشگاه مشترک با شریک خارجی و با حفظ ارزشهای دینی و کیفیت لازم راه اندازی و در این حوزه در کشور سرآمد گردیم.